Mozzarella este o brânză deosebit de gustoasă și apreciată pentru că poate fi folosită ca ingredient în diverse rețete, de la salate și paste, pizza și tarte și multe altele.

Dacă doriți să savurați gustul desăvârșit de mozzarela, atunci trebuie să atrageți atenție la câteva detalii foarte importante:
Mozzarella veritabilă trebuie să conțină doar patru ingrediente: lapte de vacă/bivoliță; enzime; cheag natural; sare.
Dacă pe eticheta produsului apar termeni ca regulatori de aciditate: acid citric/lactic, fiți atenți, produsul nu respectă tehnica originală de pregătire, iar producătorul a folosit o tehnică de grăbire a procesului de producție, ceea ce înseamnă bani și timp economisiți, dar și un produs mai ieftin. Un produs care nu respectă rețeta originală, nu va avea același gust și consistență, motiv pentru care se va adăuga mai multă sare în etapa finală a producției.

Culoarea – nu trebuie să fie de un alb strălucitor, ci o nuanță lăptoasă, opalescentă, ca și culoarea perlelor sau a porțelanului, altfel poate conține alte ingrediente, care nu au loc în rețeta originală și naturală a produsului.

Textura – trebuie să fie compactă și un pic elastică, dar în nici un caz ca un cauciuc, suprafața trebuie să fie moale și catifelată.

Porozitatea – cînd tăiem sau presăm bucata de mozzarela ar trebui să se prelingă câteva picături de zer.

Și desigur, prețul este un indicator pe care ar trebui să-l luăm în considerare, dacă produsul respectă tot procesul tradițional, necesită mai mult timp, respectiv cheltuieli mai mari pentru producător, de aceea un produs de calitate nu poate costa ieftin.
Sperăm că informația prezentată a fost utilă și de azi înainte veți putea alege cea mai gustoasă mozzarela! Nu ezitați să împărtășiți informația aflată prietenilor și celor dragi!