Știați că cașcavalul are numeroase beneficii asupra sănătății, fiind un produs bogat în zinc, fosfor, calciu și vitamina B?

Cercetările demonstrează că folosirea moderată a cașcavalului în timpul meselor zilnice, acționează benefic asupra dinților și sistemului osos. Iar unele studii menționează – consumul acestui produs scade riscul apariției osteoporozei, previne hipertensiunea arterială și a bolilor de inimă.

De asemenea grăsimile din cașcaval reprezintă o sursă importantă de glucoză, pentru că se descompun în aceasta în timpul metabolismului, iar glucoza, după cum cunoaștem, este o sursă importantă de energie pentru organism.

Copiilor și femeilor însărcinate li se recomandă în special consumul de cașcaval, deoarece acesta constituie o sursă bogată de nutrienți, ce pot servi unei mese integre. În medie, 100g de cașcaval conțin 334 kcal, 25g grăsimi, 24g proteine și 1g carbohidrați.